appelschotel

Appelschotel

Gang – Ontbijt
Bereidingstijd – 10 Minuten
Kooktijd – 30 Minuten
Aantal – 2 Persoon

fase 4

Voor een complete uitleg over alle fasen kijk dan eens hier – Ontdek het nieuwe Atkins

Voedingswaarde per portie

Net carbs = 32,9 gram
Proteïne = 5,6 gram
Vet = 4,2 gram

Ingrediënten

2 appels
50 gr. havermout
2 tl kaneel
2 zoetstof
100 ml water
50 gr. griekse yoghurt

Bereidingswijze

Rasp de appel met een grove rasp.
Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Rooster de havermout 2 minuten licht bruin.
Voeg het water en de geraspte appel toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager gedurende 10 minuten en roer regelmatig . Voeg na 10 minuten het zoetstof en kaneel toe. Blijf gedurende 15 tot 20 regelmatig roeren tot de appel zacht is en de havermout vrij dik is. Maak het gerecht af met 2 eetlepels yoghurt.

Geniet ervan !