Boerenkool stamppot met ingemaakte ui
Aangezien het nog steeds winter is en de dagen nat en koud zijn, hebben we een heerlijke Boerenkool stamppot met ingemaakte ui gerecht uitgekozen. Volg onderstaande 4 stappen om dit gezonde recept te maken.
- Doe de stamppotaardappelen in een grote pan en schenk er zoveel water bij dat de aardappelen ruim onder staan. Voeg zout naar smaak toe. Snipper de uien en voeg samen met de boerenkool toe aan de aardappelen. Breng met de deksel op de pan aan de kook en laat 25 min. koken.
- Giet de aardappelen en groenten af. Voeg 2/3 van de olijfolie en de rodewijnazijn toe en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
- Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de stukjes als van kip in 4 min. goudbruin. Schep om met de ketjap en zet het vuur uit.
- Schep de boerenkool in een schaal en verdeel de stukjes als van kip en de ingemaakte uien erover.
Ingrediënten
1 kg geschilde stamppotaardappelen
2 middelgrote uien
500 g gesneden boerenkool
3 el traditionele olijfolie
2 el rodewijnazijn
320 g stukjes als van kip
1 el ketjap manis
100 g ingemaakte uien
Benodigdheden
Recept printen
Gemakkelijk recept bewaren? Print deze dan hier uit
Eet Smakelijk!