Citroen gevuld met ei, komkommer en tonijn

Citroen gevuld met ei, komkommer en tonijn

Gang – Lunch
Bereidingstijd – 15 Minuten
Kooktijd – 0 Minuten
Aantal – 8 Persoon

fase-1

Voor een complete uitleg over alle fasen kijk dan eens hier – Ontdek het nieuwe Atkins

Voedingswaarde per portie

Net carbs = 4,1 gram
Proteïne = 5,9 gram
Vet = 4,3 gram

Ingrediënten

8 citroenen
0.25 komkommer
125 gr. tonijn uit blik in olie
4 el sjalotjes
2 eieren
1 el mayonaise
2 tl gedroogde dille
1 tl zout
1 tl peper, witte

Bereidingswijze

Snij op ongeveer 1/3 van de lengte van de citroenen de citroenen door. Hol de citroenen uit (hier wordt verder niets mee gedaan. Gebruik het in stukjes door een vruchtensalade of smoothie). Pers 2 kapjes uit. Snij indien nodig een klein puntje van de onderkant van de citroenen, zodat deze goed rechtop blijven staan. Snij de komkommer in kleine blokjes. Pel en snipper het sjalotje. Snij de eieren in kleine blokjes. Meng de tonijn, eieren, komkommer en sjalot. Klop de mayonaise los met 1 theelepel citroensap, zout en peper. Knip er een beetje dille boven fijn. Schep de mayonaise door het tonijn-komkommermengsel. Vul de citroenen met het mengsel en garneer met een beetje dille.

Geniet ervan !