magbo system

Detox- of Fruitwater zelf maken

Detoxwater of Fruitwater zelf makenOp warme dagen is het belangrijk om voldoende te drinken. Maar heb je geen zin om de hele dag door water of mierzoete suikerdrankjes te drinken? Maak je eigen detox- of fruitwater. Verfrissend en Instagram-waardig! Deze mooie en hippe drankjes kun je serveren tijdens een zonnige picknick of zwoele barbecue met vrienden. Een gemakkelijk voorbeeld van detox- of fruitwater is de variant met citroen. Gewoon wat bruisend water in een glas of karaf gieten, wat partjes citroen erbij, even laten trekken en je drankje is klaar.

Laat je fantasie vooral de vrije loop en breng je water verder op smaak met alles wat je nog lekker vindt. Bij citroen zijn kruiden of frisse groene groenten ook erg lekker.

Voor jou getest

Waarom deze drankjes zo populair zijn op Instagram en blogs? Het is aanbevolen om dagelijks twee liter water te drinken. Maar dat is niet altijd makkelijk. Water kan soms best een beetje saai zijn om te drinken. Door kleurrijke smaakmakers toe te voegen, ziet het er niet alleen mooi uit maar smaakt het ook extra verfrissend.

Daarnaast voeg je ook nog wat extra vitamines toe. Citroen is bijvoorbeeld een natuurlijke bron van vitamine C. Mooi genomen dus!

Citroen en bosbessen

Citroen en bosbessen

Citroen en bosbes zorgen voor een verfrissende smaakcombinatie en hebben een positief effect op je lichaam. Je kunt de smaaksterkte zelf bepalen door meer of minder fruit toe te voegen. Je kunt het drankje nog verder op smaak brengen met wat verse munt.

Aardbei, citroen en munt

Aardbei, citroen en munt

Nog zo’n topcombinatie is aardbei met citroen en munt. Drie frisse en zomerse ingrediënten die veel smaak afgeven. Ik word al vrolijk van alleen maar naar dit mooie drankje te kijken!

Frambozen, limoen en munt

Frambozen, limoen en munt

Deze combinatie is mijn persoonlijke favoriet: de combinatie van framboos met limoen en munt is hemels. Perfect voor op een broeierige dag!

Grapefruit en rozemarijn

Grapefruit en rozemarijn

Rozemarijn gebruikte je vast al eens in de keuken om gebakken aardappelen mee op smaak te brengen. Maar ook in combinatie met grapefruit of pompelmoes is dit kruid heerlijk! Probeer het eens uit en laat je verrassen door deze smaakcombinatie.

Komkommer, citroen en basilicum

Komkommer, citroen en basilicum

Leg jij soms komkommerplakjes op je ogen als verwenmomentje? Nou, ook in je glas passen ze goed thuis! De combinatie met citroen en basilicum is bijzonder fris. Deze combinatie is een klassieker in de wereld van de detoxdrankjes.

Bron: Nora, geschreven op de blog van HelloFresh