magbo system

Het is weer tijd voor ijs! Yoghurt aardbeienijsjes

yoghurt aardbeienijsjes ijsNu de temperatuur begint te stijgen en we weer buiten kunnen genieten van de zon, is een verfrissend ijsje meer dan welkom! Omdat we begrijpen dat je misschien ook nog aan het strand wilt liggen deze zomer, delen we vandaag een recept voor aardbeien-yoghurtijsjes. Geniet dus vooral van dit heerlijke tussendoortje zónder schuldgevoel!

Ideaal te combineren met een HelloFresh foodbox, of bij een stukje vis op de barbecue

Ingrediënten voor 4 yoghurt-aardbeienijsjes:

  • 180 ml yoghurt
  • 80 ml volle melk
  • 12 aardbeien
  • 2,5 el honing

Benodigdheden:

  • Kom
  • Vorm voor ijsjes

Bereidingswijze:

  1. Voeg de honing toe aan de yoghurt in een kom en meng goed door. Voeg de melk toe aan het yoghurtmengsel. Snijd de aardbeien in plakjes.
  2. Verdeel de helft van de aardbeien over de bodem van ieder ijs vormpje. Giet het yoghurtmengsel in de vormpjes tot deze voor 2/3 vol zitten. Voeg vervolgens de overige aardbeien toe en zet de ijs vormpjes in de diepvriezer.
  3. Zitten er in jouw ijs vormpjes nog geen stokjes? Steek er dan na een uur houten ijs stokjes in.
  4. Doe ze vervolgens nog een uur of zes in de diepvriezer en eet dan lekker op!

Tip: Geen fan van aardbeien? Kies dan voor ander fruit zoals banaan of perzik.

Heb je de smaak te pakken? Probeer dan ook eens deze watermeloenijsjes of mango-ijsjes!