koolhydraatarme pizza

koolhydraatarme pizza

Gang – Diner
Bereidingstijd – 20 Minuten
Kooktijd – 30 Minuten
Aantal – 4 Persoon

fase-1

Voor een complete uitleg over alle fasen kijk dan eens hier – Ontdek het nieuwe Atkins

Voedingswaarde per portie

Net carbs = 6,7 gram
Proteïne = 51,1 gram
Vet = 32,2 gram

Ingrediënten

250 gr. bloemkool
200 gr. mozzarella
1 ei
5 tl gedroogde oregano
20 gr. amandelmeel
200 gr. tomaat, gepeld uit blik
3 tl mix van italiaanse kruiden
8 salami plakjes, vleeswaren
8 ham plakjes, vleeswaren
1/4 uien, verse
6 champignons
1 paprika
200 gr. goudse kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden
Doe de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en vermaal deze tot er een poeder ontstaat
Doe deze poeder in een schaal en plaats in de magnetron voor 5 minuten op 1000 watt
Doe de mozzarella in de keukenmachine en vermaal tot het op cottage cheese lijkt.
Als de bloemkool klaar is voeg je de mozzarella, ei, amandelmeel en oregano toe. Meng het geheel goed door elkaar met je handen
Beleg een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig.
Plaats deze in de oven voor 20 minuten.
Maak ondertussen de saus voor op de pizza. Doe de gepelde tomaten met de italiaanse kruiden in de blender en maak er een gladde saus van. Snijdt de groenten in stukjes.
Haal de pizzabodem uit de oven en besmeer deze met de saus. Beleg de pizza met plakjes salami en ham. Strooi hierover de stukjes champignon, ui en paprika. Rasp de kaas en bestrooi de pizza hier mee. Plaatst de pizza daarna nog 10 minuten in de oven.
De pizza kan natuurlijk ook belegd worden met andere ingrediënten naar smaak. Geniet ervan!

Geniet ervan !