Makkelijk vol te houden en snel resultaat

Welkom bij het nieuwe Atkins, het dieet waarmee je echt resultaat gaat boeken. Starten is zeer eenvoudig. Lees in deze gids alles wat je moet weten over het Atkins dieet. Hoe je gezonder kunt aan leven en je streefgewicht kunt bereiken. Lees wat een laag koolhydraat dieet is, de werking ervan en wat je tijdens de verschillende fasen van het dieet kunt verwachten. Bovendien krijg je veeltips en adviezen die het afvallen een stuk makkelijker maken. Het Atkins dieet staat al meer dan 40 jaar bekend als laag koolhydraat dieet. Het nieuwe Atkins dieet is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over koolhydraat- en vetverbranding in het lichaam.

Het nieuwe Atkins biedt je:

• een gezond, evenwichtig laag koolhydraat dieet,
• een makkelijk vol te houden dieetplan,
• snel en blijvend resultaat,z
• lekkere laag koolhydraat snacks en -producten,
• gratis begeleiding en ondersteuning.

Start hier om succesvol af te vallen

Zo werkt nieuw Atkins

Het nieuwe Atkins is een laag koolhydraat dieet. Het is een andere manier van eten, die makkelijk vol te houden is en echt tot gewichtsverlies leidt!

Lichaamsvet als energiebron

Je mindert dus de hoeveelheid koolhydraten in je voeding. Omdat je minder koolhydraten binnenkrijgt, heeft je lichaam minder koolhydraten ter beschikking voor de verbranding. Je lichaam schakelt daardoor over op de verbranding van vet, ook vet dat ligt opgeslagen in je lichaam. Een proces dat ook wel bekend staan als ketose. Je vetreserves slinken en je valt af. Daarnaast blijf je gewoon lekker eten van producten die eiwitten, vetten en vezels bevatten en die voor voldoende verzadiging zorgen. Dus geen honger tussendoor!

Het nieuwe Atkins geeft écht resultaat!

Verkeerd en te veel eten

We eten steeds meer koolhydraten tussendoor. We hebben het druk, en zonder er bij na te denken, grijpen we naar makkelijke kant-en-klaar maaltijden en snacks die ons snel energie geven. En dat is juist de valkuil! We komen hiermee namelijk in een cirkel terecht van eten van lege koolhydraten, snel weer honger krijgen, en nog meer lege koolhydraten eten. Teveel koolhydraten worden

in je lichaam opgeslagen als vet. Hierdoor stijgt je gewicht. Als je niet ingrijpt tenminste.

Koolhydratencirkel

Dit gebeurt er als je voortdurend te veel koolhydraten eet.

Koolhydratencirkel

Netto koolhydraten

In het nieuwe Atkins tellen alleen de koolhydraten mee die invloed hebben op de bloedsuiker: de netto koolhydraten. Dit zijn de koolhydraten in suiker en snoepgoed maar ook brood, aardappelen en pasta. Ook voedingsvezels zijn koolhydraten (hele complexe koolhydraten) maar ze verhogen je bloedsuikergehalte niet.

Het nieuwe Atkins: de fasen

Fase 1 • Startfase

atkins-fase-1

START HIER ALS JE:

• 10 kilo of meer wilt afvallen

• een paar kilo wilt afvallen, maar het liefst wel heel snel

• eerder afgevallen bent en weer bent aangekomen

• heel weinig beweegt of een trage stofwisseling hebt

Start met fase 1

Fase 2 • Gewichtsverlies

atkins-fase-2

START HIER ALS JE:

• minder dan 10 kilo wilt afvallen

• het prima vindt om wat minder snel af te vallen

• graag wilt afvallen, maar jezelf niet zoveel wilt beperken als in fase 1

Start met fase 2

Fase 3 • Bijna op gewicht

atkins-fase-3

Als je je streefgewicht bijna hebt bereikt, dan helpt fase 3 je een manier van eten te vinden die bij jou en jouw nieuwe gewicht past.

Start met fase 3

Fase 4 • Op gewicht blijven

atkins-fase-4

Blijf slank! Deze fase is er helemaal op gericht om je nieuwe gewicht te handhaven.

Start met fase 4

In elke fase is het belangrijk om gevarieerd te eten. Eet elke dag ruim groenten zo´n 200-300 gram per dag. Groenten zijn vezelrijk en zitten boordevol vitamines en mineralen. Kies elke maaltijd voor producten met eiwitten, gezonde vetten en vezels. Door dit te eten blijft je bloedsuiker op peil, blijf je verzadigd en je hebt geen trek meer tussendoor.

Heb je vragen? Stel ze aan de diëtiste Erica Slof op atkins.com.

Lees hier de complete folder over Het Nieuwe Atkins.