Portobello Lasagne

Portobello Lasagne

Gang – lunch
Bereidingstijd – 15 Minuten
Kooktijd – 25 Minuten
Aantal – 2 Persoon

fase 3

Voor een complete uitleg over alle fasen kijk dan eens hier – Ontdek het nieuwe Atkins

Voedingswaarde per portie

Net carbs = 22,3 gram
Proteïne = 49,2 gram
Vet = 80,3 gram

Ingrediënten

500 gr. portobello paddestoelen
450 gr. ricotta kaas
8 el parmezaanse kaas
300 gr. spinazie
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 tl zout1 tl nootmuskaat
1 tl gemalen peper
2 porties mediterraanse marinade
1 ei
50 gr. zilvervliesrijst

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 220 graden. Meng de olie met de in plakjes gesneden knoflook en doe het 30 seconden in de magnetron tot de knoflook licht gekleurd is. Besprenkel de portobello met de olie en zout. Leg de paddenstoelen met de zachte kanten naar boven in een braadslee.Bak het 10 minuten.
Maak een vulling door de ricotta, spinazie, ei , kaas, nootmuskaat, peper, plakjes knoflook en zout te mengen.
Haal de paddenstoel uit de oven. Draai 4 paddenstoelen om, de gladde kant boven en verdeel de vulling over de portobello. Bedek met wat tomatensaus. Leg een volgende laag op de portobello met de de zachte kant naar boven. Vul met de overgebleven tomatensaus en zet nog 12 minuten in de oven.
Kook de rijst
Gebruik bij het serveren een grote lepel zodat de portobello heel blijven.Serveer met de rijst.

Geniet ervan !