De lekkerste recepten voor bij het dieet plan van ProtiSlank. Volg het 4 delige stappenplan en val binnen enkele weken kilo’s af. Begin bij Fase 1 en combineer de 4 fasen met onderstaande recepten.

Koolsoep

• Ingrediënten: 1 zak groentesoep, 1,5 kilo fijn gehakte kool, 2 tomaten fijn gesneden, 1 liter kokend water.
• Van het volgende nog wat toevoegen: selder vlokken, uien poeder, basilicum, knoflookpoeder.
• Bereidingswijze: Meng alle ingrediënten in een pot en breng het aan de kook. Laat het sudderen totdat de kool verzacht word.

Hartige broccoli cream soep

• Ingrediënten: 1 zakje groentesoep, 1,5 kopjes broccoli gekookt, warm water, 1 theelepel knoflook poeder, 1 theelepel gemalen nootmuskaat.
• Bereidingswijze: pureer de broccoli en water in een blender en meng de soep kruiden in een kleine kom.  Roer de gepureerde broccoli er doorheen en zet de magnetron op medium hoog (70%) voor 1 minuut tot het heet is en serveer maar.

Groenten omelet met ketjap en sesam olie

• Ingrediënten: kaas groenten omelet, 25 ml olijfolie, 1 chinees groenten pakket van 250 gr, beetje ketjap manis en 1 theelepel sesam olie.
• Bereidingswijze: Doe de inhoud van de omelet kaas groenten samen met 90 ml water in een kom. Roer goed door en laat het een minuutje staan, verhit de olijfolie en roerbak al omscheppend op een hoog vuur het groentepakket met een beetje ketjap en sesamolie. Giet het omeletmengsel over de groenten en bak totdat de omelet goudbruin is.

Ovenschotel met Chinese kool

• Ingrediënten: 1 zakje aardappelpuree, ¼ Chinese kool, 25 gram peultjes, 1/8 rode ui, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel olijfolie, versgemalen peper, zeezout, Zwitserse strooikaas.
• Bereidingswijze: verwarm de oven voor op 215 graden en snijd de kool en de peultjes in stukken. Smoor deze in een wok met 1 eetlepel olijfolie. Voeg na enkele minuten 2 eetlepels water, tomatenpuree en peper en zout toe. Leg de gesmoorde groenten in de ovenschaal. Roer de zeer fijngesneden ui door de aardappelpuree en verdeel dit over de groenten. Bestrooi het geheel met Zwitserse strooikaas en doe de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven.

Zuurkoolschotel met paprika

• Ingrediënten: 1 zakje aardappelpuree, 100 gram zuurkool, 1/8 rode paprika, 1/8 groene paprika, 1/8 gele paprika, 3 takjes verse peterselie, 1 eetlepel olijfolie, paprikapoeder, versgemalen peper, zeezout.
• Bereidingswijze: verwarm de oven voor op 215 graden en snijd de paprika in kleine stukjes. Bak deze in 1 eetlepel olijfolie beetgaar. Stoom de zuurkool gaar en roer de paprikastukjes door de zuurkool. Maak op smaak met paprikapoeder, peper en zeezout. Doe de zuurkool in een ovenschaal en voeg aan de aardappelpuree 2 takjes fijngesneden peterselie toe. Verdeel dit over de zuurkool en doe de schaal 15 tot 20 minuten in de oven en garneer het daarna met wat paprikapoeder en een blaadje peterselie.

Andijviestamppot

• Ingrediënten: 1 zakje aardappelpuree, 150 gram andijvie, 1/8 ui, 1/8 rode peper, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel kerriepoeder, versgemalen peper, zeezout.
• Bereidingswijze: verwarm de oven voor op 215 graden en snijd de andijvie, de ui en de rode peper (zonder zaadjes) in stukken. Bak de ui en de rode peper in 1 eetlepel olijfolie, voeg de andijvie hier aan toe en laat het zacht worden. Maak het geheel op smaak met peper en zout. Doe de groenten in een ovenschaal en roer kerriepoeder en zeezout door de aardappelpuree. Verdeel dit over de groenten en doe de schaal 15 tot 20 minuten in de oven.

Bacon ovenschotel

• Ingrediënten: 1 zakje omelet bacon, 50 gram bloemkool, 25 gram peultjes, 25 gram sperziebonen, 1 takje verse peterselie, 1 eetlepel olijfolie, versgemalen peper, zeezout.
• Bereidingswijze: verwarm de oven voor op 225 graden en snijd de bloemkool, peultjes en sperziebonen in kleine stukjes en stoom de groenten beetgaar. Leg de groenten in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Giet de omelet eroverheen. Doe de schaal in de oven en laat de omelet ongeveer 20 tot 25 minuten stollen. Bestrooi met fijngesneden peterselie.

Omelet kaas met paksoi

• Ingrediënten: 1 zakje omelet kaas, 1 struik paksoi, 50 gram kastanje champignons, 1/8 rode peper, ½ eetlepel soja saus, 1/8 cm verse gemberwortel, 2 eetlepels olijfolie, 2 takjes verse koriander, gemalen koenjit, versgemalen peper, zeezout.
• Bereidingswijze: snijd de paksoi en de champignons in stukken. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn. Schil de gemberwortel en snijd deze in hele kleine stukjes. Wok alles in 1 eetlepel olijfolie beetgaar. Voeg de sojasaus, koenjit, verse peper en zeezout toe. Bak de omelet om 1 eetlepel olijfolie aan beide zijden goudbruin. Leg de groenten op de omelet en garneer met fijngesneden koriander.

Mediterraanse omelet

• Ingrediënten: 1 zakje mediterraanse omelet, ¼ courgette, 2 trostomaten, 1/8 aubergine, 1/8 ui, 1 knoflookteentje, 2 eetlepels olijfolie, 1 takje verse oregano, paprikapoeder, versgemalen peper, zout.
• Bereidingswijze: verwijder uit de tomaat het zachte gedeelte en snijd alle groenten in stukjes. Wok de groenten in1 eetlepel olijfolie beetgaar. Voeg de uitgeperste knoflook, oregano paprikapoeder, versgemalen peper en zeezout toe. Bak de omelet in 1 eetlepel olijfolie aan beide kanten goudbruin. Vul de omelet met de groenten en klap de omelet dubbel.

Oosterse pasta

• Ingrediënten: 1 zakje tagliatelle pasta, ½ ui, 100 gram groene kool, 1 eetlepel sojasaus, 1/8 rode peper, 1 theelepel kerriepoeder, 1 eetlepel olijfolie, versgemalen peper, zeezout.
• Bereidingswijze: verwijder de pitjes uit de peper en snijd de kool, rode peper en ui in stukjes en bak dit alles in een wok met 1 eetlepel olijfolie. Voeg na een paar minuten 2 eetlepels water en sojasaus toe. Stoof de kool beetgaar. Breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout. Roer de beetgare pasta door de kool.

Tagliatelle met roerbakgroenten

• Ingrediënten: 1 zakje tagliatelle pasta, 2 tomaten, 1 bosui, 150 gram paddenstoelen, 2 takjes basilicum, 1 knoflook teentje, 1 eetlepel olijfolie, versgemalen peper, zout.
• Bereidingswijze: snijd de bosui in ringetjes, de paddenstoelen in plakjes en het knoflook teentje fijn en wok de groenten kort in 1 eetlepel olijfolie. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg deze aan de groenten toe. Meng de beetgare tagliatelle met de groenten en wok het geheel kort door. Maak op smaak met peper en zeezout en voeg voor het opdienen de fijngesneden basilicum toe.

Bloemkool met kaas

• Ingrediënten: 1 zak spicy kaas met pasta, 240 ml warm water, 1 kop gekookte bloemkool.
• Bereidingswijze: plaats de inhoud van een zakje in een middelgrote magnetron kom en voeg hier 240 ml warm water aan toe. Meng tot het goed vochtig is. Zet de magnetron op zijn hoogst voor 6 minuten maar roer halverwege de kooktijd even door het mengsel. Voeg hierbij de bloemkool aan toe en zet het nog 1 a 2 minuten op zodat de saus wat dikker word.

Asperge soep

• Ingrediënten: 200 gr asperges, 250 ml warm water, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel zwarte peper en 1 theelepel nootmuskaat.
• Bereidingswijze: Pureer de asperges met citroensap en water in een blender. Doe het mengsel in een kom en roer de zwarte peper en nootmuskaat hier door heen. Zet het mengsel gedurende 1 minuut in de magnetron.

Toast gezond

• Ingrediënten: Smeerkaas of Philadelphia light, plakjes komkommer, plakjes tomaat, peper, zout, 1 plakje kipfilet, indien gewenst een ei (gebakken of gekookt).
• Bereidingswijze: smeer de toast in met een laagje smeerkaas of Philadelphia light en leg hier de plakjes komkommer en tomaat op. Leg over de tomaat en de komkommer het plakje kipfilet. Indien gewenst kunt u hier nog een gekookt of gebakken eitje op doen. Doe er nog wat peper en zout op.  Tip: Als topping kun je er een WF mayonaise of saus overheen doen.

Salade met toast

• Ingrediënten: toast naturel of meergranen, plakjes kipfilet, wat rucola sla, wortel, prei, witte kool, komkommer schijfjes, champignons.
• Bereidingswijze: Maak van wortel, prei en witte kool rauwkost, voeg hier een handje rucola sla aan toe en beleg de toast hiermee. Snijd de komkommer in dunne plakjes en leg deze er eveneens op. Bak champignons leg deze ernaast. Besprenkel het geheel met een dressing van Walden Farms.