Quesadilla’s: Perfect voor een veggie BBQ!
Kom jij tijdens een BBQ niet verder dan de typische salades om als bijgerecht te serveren? Heb je vegetariërs op bezoek en weet je niet goed hoe je hen blij kunt maken tijdens een BBQ?
Maak dan deze quesadilla’s met mais, paprika en peterselie.
Recept voor quesadilla’s
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 rode paprika
- 3 lente-uien
- 2 maiskolven (of 150 – 200 g mais uit blik)
- 1 rode peper
- 2 el olijfolie
- 200 g zure room
- 1 avocado
- 2 el citroensap
- peterselie naar smaak
- 120 geraspte kaas
- 2 tortilla’s
- cayennepeper en zout naar smaak
Benodigdheden:
- Barbecue
- Koekenpan
Bereidingswijze:
- Snijd de lente-ui in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en rode paprika. Snijd de rode peper fijn en de rode paprika in blokjes.
- Maak de maiskorrels los van de kolf (zie tip).
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de ui, rode peper en rode paprika 8 – 10 minuten. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
- Snijd de avocado in blokjes (bekijk onze blog voor tips) en meng met het citroensap. Snijd de peterselie fijn.
- Meng de peterselie, kaas en avocado met de groenten.
- Beleg een helft van de tortilla met de vulling en vouw dicht.
- Gril de quesadilla’s op de barbecue totdat de kaas begint te smelten na 3 – 5 minuten. Draai de tortilla om en gril nog eens 3 – 5 minuten.
- Snijd in stukjes en serveer met de zure room.
Tip: zet de maiskolf rechtop in een ruime schaal. Gebruik een scherp mes en snijd van boven naar beneden de korrels los. Let op dat je een goede zagende beweging maakt met het mes. Anders vliegen de korrels alle kanten op!
Door: Frederieke, geschreven voor HelloFresh