Tonijnsteak met salade

Tonijnsteak met salade

Gang – Lunch
Bereidingstijd – 10 Minuten
Kooktijd – 7 Minuten
Aantal – 4 Persoon

fase-1

Voor een complete uitleg over alle fasen kijk dan eens hier – Ontdek het nieuwe Atkins

Voedingswaarde per portie

Net carbs = 1,3 gram
Proteïne = 73,5 gram
Vet = 29,2 gram

Ingrediënten

750 gr. tonijn filet
1 tl peper, zwarte
1 tl zout
1 el gemberwortel
1 tl kaneel
80 gr. rucola
4 el extra virgin olijfolie
1 el balsamico-azijn
0.50 el citroenschil
2 tl koriander

Bereidingswijze

Mix de citroenschil, zout, koriander, peper, gember en kaneel in een kleine kom. Roer er 2 eetlepels olie doorheen en wrijf het mengsel op de tonijnsteaks. Verhit de resterende eetlepel olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Doe de steaks in de pan en bak ze ongeveer 4 tot 6 minuten tot ze net gaar zijn, draai ze halverwege een keer om. Doe de azijn in een kleine kom. Klop er langzaam de olijfolie door tot de dressing iets ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper en meng de dressing goed door de groentes. Snijd de vis in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik en leg ze boven op de groentes.

Geniet ervan !