Wij gaan voor # groenemaandag!

groene maandag hellofresh

Het oordeel van het RIVM in januari loog er niet om – Nederlanders eten te weinig groente en te veel vlees. Stiekem weten we natuurlijk allemaal dat veel groente eten goed voor je is, maar handen in de lucht wie élke dag de aanbevolen 200 gram haalt. Dat blijkt in de praktijk toch best een uitdaging te zijn.

Aardappelen, vlees en groente

Groente is gezond, dat weet iedereen. Maar wist je ook dat veel vlees eten helemaal niet zo goed voor je is? Daarnaast is het ook voor het milieu beter om minder vlees te eten. Het is alleen zo ingeburgerd in de Nederlandse keuken. Wie is er niet groot geworden met minstens een paar keer in de week het welbekende avg-tje (aardappelen, vlees en groente)? Maar liefst de helft van de Nederlanders vindt een gerecht zonder vlees of vis dan ook maar saai. En laten we eerlijk zijn, soms kan het ook best moeilijk zijn om een alternatief voor vlees of vis te verzinnen.

Tijd voor meer groen

Meer groente en minder vlees, daar kunnen wij ons natuurlijk wel in vinden. Daarom start HelloFresh op maandag 13 maart met # groenemaandag. Zo zetten we samen met onze HelloFresh-ers de eerste stap naar een groener menu. Hoe we dat gaan doen? Vijf weken lang eten we op maandag gerechten met veel groente, zonder vlees of vis. Doe je met ons mee?

Ga mee op ontdekkingsreis

Op de website van HelloFresh kun je kiezen uit een van de vegetarische gerechten, die je op maandag kunt bereiden, maar ze delen ook andere, verrassende recepten zonder vlees of vis om je op weg te helpen. Via de blog van HelloFresh nemen ze je mee op hun “groente”-ontdekkingsreis en helpen ze je een handje met leuke tips en tricks, bijvoorbeeld over hoe je ook jouw kids aan de groente krijgt. Zo gevene ze je ideeën om meer groente in je dagelijkse routine te sneaken en als feestelijke afsluiter gaan ze gezonde, zoete taarten bakken met groenten (als taart niet overtuigt, weten wij het ook niet meer).

groenemaandag wintergroenten hellofresh

# groenemaandag

Natuurlijk valt er ook wat te winnen. HelloFresh is namelijk héél benieuwd hoe jouw # groenemaandag eruit ziet. Deel een foto van je mooiste groene gerechten op Facebook of Instagram en gebruik #groenemaandag om kans te maken op mooie prijzen.