Pompoensoep

Pompoensoep

 

Gang – lunch
Bereidingstijd – 15 Minuten
Kooktijd – 20 Minuten
Aantal – 6 Persoon

fase 3

Voor een complete uitleg over alle fasen kijk dan eens hier – Ontdek het nieuwe Atkins

Voedingswaarde per portie

Net carbs = 15,9 gram
Proteïne = 6,2 gram
Vet = 14,1 gram

Ingrediënten

100 ml slagroom
1 uien, verse
1 el tomatenpuree
600 gr. muskaatpompoen
0 tl zout
1 tl kruiden, voor pompoentaart
0 tl gemalen peper
1200 ml kippenbouillon
2 el extra virgin olijfolie
600 gr. zomerpompoen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. Hussel de muskaatpompoen met 1 eetlepel olie en de helft van de zout en peper. Roostet de pompoen op de bakplaat 15 minuten, schep af en toe om.
Meng de gele pompoen en uien met de resterende olie, zout en peper door elkaar. Doe ook op de bakplaat met de muskaatpompoen en rooster ongeveer 20 minuten door tot alle groenten zacht en gaar zijn. Sudder in een grote sauspan ongeveer 1 minuut op matig vuur de pompoenkruiden samen met de tomatenpasta onder constant roeren.
Voeg de geroosterde groenten en bouillon toe. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 20 minuten pruttelen. Haal van het vuur en roer de room erdoor. Pureer de soep met een staafmixer (of in een gewone blender in delen). Kruid naar smaak met de additionele zout en peper.
Garneer met de zure room en/of de geroosterde pompoenzaadjes.

Geniet ervan !